Skip til hoved indholdet

Skolehaverne rykker ud til skoler og dagtilbud

Skolelandbruget i Furesø har gennem en årrække haft kommunens skoleklasser til det populære skolehaveforløb, hvor børnene prøver kræfter med dyrkelse af afgrøder – lige fra at plante frøet til at sætte tænderne i den ny høstede gulerod. Nu rykker naturvejlederne rødderne op og flytter ud på skoler og dagtilbud.

Skolehaverne har været en stor succes. Hvorfor det?

”Jo – jeg kan tydeligt mærke, hvordan kontakt til naturen, højt til himlen og jord under neglene har en positiv indflydelse på børnene. Alle kan være med i udelivets fællesskab og erfare den taktile oplevelse med jord, planter og mad over bål” fortæller naturvejleder Camilla Staugaard.

Imidlertid bliver tilbuddet med skolehaverne nu sat på stand by på Skolelandbruget. Det betyder dog ikke, at Furesøs børn ikke længere skal have fingrene i jorden. Tværtimod. Skolelandbruget i Furesø nemlig løfte skolehaven op til en endnu bedre version af sig selv. Naturvejlederne rykker rødderne op og flytter ud på skolerne og i institutionerne.

Visionen er, at haverne i endnu højere grad skal blomstre lokalt og være helt tæt på børnenes hverdag.

Arbejdet med at etablere de lokale haver er faktisk allerede i gang, og Camilla Staugaard har været på besøg flere steder for at tage temperaturen på, hvordan projektet skrider frem. ”Jeg kan helt spontant konstatere: Hold da op, hvor er der bare gang i den rundt omkring”, siger hun med et stort smil.

Camilla kommer i den kommende tid til at fungere som konsulent og bidrage med sparring, tips og tricks for at sikre, at den faglige viden kommer med ud til skolehaverne.

Derudover arbejdes samtidig på en række andre tiltag, der skal hjælpe processen. Der bliver oprettet en dedikeret fane (Årets gang i haven) på hjemmesiden skolelandbruget.furesoe.dk med instruktionsvideoer og andet understøttende materiale, der kan bruges som inspiration af både lærere, elever og forældre.

Inspiration til din egen have

Herudover videreudvikles Skolelandbrugets jordlodder til nu også at danne ramme om et fantastisk inspirationsrum for alle, der vil have ideer eller incitament til at dyrke haver med børn. Her er du velkommen til at lade dig inspirere til din egen have og gøre brug af den information, der løbende vil være tilknyttet haverne hen over sæsonen.

Da havesæsonen for alvor starter i april, har Camilla allerede nu lagt video og materiale op på hjemmesiden, så man kan komme i gang med at forspire. Og hun vil igennem året følge sæsonens gang med flere instruktionsvideoer.

Så næste gang du går forbi den lokale skole eller børnehave, skulle du gerne opleve, at det spirer derude.  Måske er du endda så heldig, at der kommer overflod i produktionen og at du selv vil kunne sætte tænderne i en nyhøstet gulerod.

Kontakt

Skolelandbruget

Stavnsholtvej 171
3520 Farum
cast@furesoe.dk

Ring til os

Åbningstider:

Området er altid åbent. Hils gerne på dyrene over hegnet. Der, hvor der er stender (stiger) hen over hegnet, må jeg gerne gå ind til dyrene. Men går dyrene væk, er det deres måde at sige tak for besøget på.

Gården er bemandet:

  • Mandag til fredag ​​kl. 8-14.
  • I weekender og på helligdage passer vores unge dyrepassere dyrene. Spørg dem gerne hvis I har spørgsmål. Stalden er åben fra kl. 10-12.

Abonner på nyt fra furesoe.dk

Opret dit abonnement her

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback