Skip til hoved indholdet

Lokalplan for udviklingsområdet ved Ny Vestergårdsvej i høring

Byrådet har sendt et forslag til en lokalplan for det første delområde af udviklingsområdet ved Ny Vestergårdsvej i offentlig høring. Høringen løber frem til den 6. december. Der afholdes borgermøde den 30. oktober.

Byrådet besluttede den 9. oktober 2024 at sende ”Forslag til Lokalplan 160 for Delområde ved Ny Vestergårdsvej” samt forslag til ”Tillæg 4” til Kommuneplan 2021 i offentlig høring.

Sammenhængende byområde

Forslaget til Lokalplan 160 tager afsæt i ”Udviklingsplanen for Ny Vestergårdsvej, som blev vedtaget i januar 2024. 

Visionen er at skabe et sammenhængende byområde med fokus på innovation, en uddannelsesinstitution samt offentligt/privat samarbejde om nye velfærdsløsninger. Det nye kvarter skal have forbindelser på tværs, og det skal åbne sig op mod resten af byen.

Første byggeretsgivende lokalplan

Forslaget til Lokalplan 160 er den første byggeretsgivende lokalplan i udviklingsplanens område. Det skaber rammerne om et plejehjem og boliger samt visiterede ældreboliger og bofællesskaber med relation til plejehjemmet. 

I forslaget er der taget udgangspunkt i udviklingsplanens principper for arkitektur, byrum, stiforløb mv. Dermed kan hovedgrebene fra ”Udviklingsplanen for Ny Vestergårdsvej” også videreføres i de næste delområder for at sikre sammenhængen på langt sigt.

Grønne byrum og stiforløb

Med bebyggelsesplanen gives plads til grønne byrum og stiforløb, hvor det skal være muligt at færdes igennem det nye område, og på sigt skabe sammenhæng på tværs af matrikelskel fra Værløse Station mod Søndersø Skolen.

Borgermøde den 30. oktober

Forslaget til Lokalplan 160 samt Tillæg 4 til Kommuneplan 2021 er i offentlig høring fra fredag den 11. oktober til og med fredag den 6. december 2024. Der afholdes borgermøde i høringsperioden den 30. oktober 2024.

Læs mere om planerne og mulighederne for at komme med bemærkninger til planerne og deltage i borgermødet påfuresoe.dk/hoeringsportalen

Læs mere om Ny Vestergårdsvej

Læs udviklingsplanen for Ny Vestergårdsvej

Læs om den politiske behandling og find bilag (pkt. 10)

Kontakt

Plan og Byg

Stiager 2
3500 Værløse

Ring til os

Tilmeld nyhedsbrev, eller indsend feedback

Opret dit abonnement her Giv os feedback

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier