Skip til hoved indholdet

Furesø Kommune vinder award for skilsmissekurser

Furesø Kommunes tilbyder gratis forældrekursus for skilte forældre med blik for at hjælpe børnene trygt igennem en skilsmisse. Nu har Furesø Kommune fået en pris for arbejde. Nyt forældrekursus starter i oktober 2024.

En skilsmisse kan sidestilles med kriser som dødsfald og alvorlig sygdom. Og midt i krisen, smerten og måske vreden, har forældre sammen ansvaret for at træffe rigtige beslutninger for deres børn. Det er svært. Går det i hårdknude, risikerer børnene at mistrives - og i værste fald skolevægring, depression, stress og angst.  

Derfor tilbyder Furesø Kommune et gratis forældrekursus for skilte forældre i Furesø, som hedder ”SES - samarbejde efter skilsmisse”.

”Med SES-kurserne hjælper vi forældrene med at forstå deres børns reaktioner, håndtere konflikter og opnå et praktisk forældresamarbejde. Forældrene får råd og vejledning i, hvordan de kan samarbejde og tilrettelægge livet efter skilsmissen – og altid med udgangspunkt i deres børns behov”, siger Sandra Vera Nielsen certificeret SES-konsulent og børne- og familiekonsulent hos Furesø Familiehus.

Tværfagligt samarbejde rost

Furesø Kommune har siden efteråret 2022 gennemført 8 kursushold, hvor forældre til i alt ca. 88 børn har deltaget. SES-kurserne er organiseret igennem et tværfagligt samarbejde mellem PPR og Furesø Familiehus. I september 2024 fik Furesøs to certificerede SES-konsulenter tildelt SES-awarden.

Furesø blev særligt fremhævet for sin succes med:  ”... stærk forankring af forældrekurserne gennem et tværfagligt samarbejde mellem PPR og Furesø Familiehus. Med ledelses opbakning og en stærk faglig indsats herunder egne tilpasninger til SES-konceptet, er Furesø Kommune helt i front med effektive gruppeforløb for forældre i brudte og sammenbragte familier ”

Forældre, der har deltager på kurset udtrykker, at det er kommet bag på dem hvilken indflydelse, deres vreden havde på deres børn. Og hvordan modstand mod kurset i starten blev vendt til taknemmelighed. Andre fortæller om at lære metoder, de kan se gør deres børn gladere i den svære proces.

Nyt kursus begynder i oktober 2024 

Den 24. oktober 2024 begynder et nyt kursus. Kurset er gratis og består af tre kursusgange, som varer tre timer.  Kurset kræver inden henvisning.

Forældre kan deltage, hvis de overvejer at gå fra hinanden, står midt i en skilsmisse eller har været skilt 2, 6 eller 10 år. Det eneste krav er, at de har børn. Man kan deltage alene eller sammen med sin ekspartner. Der er mulighed for hvert sit kursus. Det er op til de enkelte forældre.

Tilmeld dig skilsmissekursus

Digital adgang til skilsmissehjælp

Som borger i Furesø Kommune kan man også få gratis adgang til den digitale platform https://ses.dk/ . Platformen indeholder informationer om, hvordan man kan hjælpe sine børn igennem en skilsmisse, hvordan man kan få et godt eller i hvert fald rimeligt samarbejde.

Furesø er også i gang med at udvikle særlige grupper for børn, der er i skilsmisse – det såkaldte SES next program https://sesnxt.com/

Mere om Familiehuset

Familiehuset

Kontakt

Furesø Familiehus

Stavnsholtvej 168
3520 Farum

Ring til os

Kontakt

PPR

Stiager 2
3500 Værløse

Ring til os

Tilmeld nyhedsbrev, eller indsend feedback

Opret dit abonnement her Giv os feedback

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier