Ryet Børnehus nomineret til Køkkenprisen 2024
Alle burde have en ildsjæl som Karina i deres køkken! Som ernæringsassistent og kostfaglig eneansvarlig er hun årsagen til, at køkkenet i Ryet Børnehus nu er nomineret til Årets Køkkenpris I børnehuset arbejder de med madmod og bæredygtig mad, børneinddragelse, medbestemmelse, fra jord til bord, madpakkeworkshop og helt ind i hjemmet med råvarer og opskrifter.
Stort tillykke til Karina og Ryet Børnehus!
Pressemeddelelse fra Landbrug og Fødevarer:
De nominerede til Køkkenprisen 2024 er fundet
Årets Køkkenpris gives til det offentlige køkken, som formår at kombinere ernæring, smag og økologi i deres måltider, og som bærer præg af at være bæredygtig og innovativ. De fire nominerede er nu fundet.
Landbrug &
Fødevarer er klar til at hylde Danmarks mest innovative og bæredygtige
offentlige køkkener, som kombinerer ernæring, smag og økologi i deres måltider.
Med rekordhøj tilslutning i år er det tydeligt, hvor stor en forskel køkkenerne
gør i deres daglige arbejde. De nominerede sætter nye standarder for offentlige
måltider ved at integrere bæredygtighed og økologiske principper i praksis, og
nu er de nominerede fundet.
"Tilslutningen til prisen har aldrig været
højere, og feltet har været utrolig stærkt, hvilket også viser, at landets
dygtige køkkener forstår, hvor stor en forskel deres indsats gør. Derfor glæder
det os at hylde de offentlige køkkener med Køkkenprisen for femte år i træk.
Samtidigt glæder vi os i juryen til at besøge de dygtige og nominerede
køkkener, der på alle måder går de ekstra mil for at udbrede økologisk
begejstring og bæredygtig spiseglæde,” siger
Christian Vejlund, der er seniorkonsulent i Landbrug & Fødevarer og
ansvarlig for Køkkenprisen.
De nominerede til Køkkenprisen 2024 er:
Neurorehabilitering - KBH, Køkkenleder Robert Hans Stig-Jacobsson
Hospitalskøkkenet v. Regionshospitalet Horsens
Lomakøkkenet Østerbyskolen, Kantineleder Steffen Bækkel
Ryet Børnehus v. Furesø Kommune, Kostfaglig eneansvarlig og ernæringsassistent Karina Jespersen Nielsen
De nominerede køkkener
er blandt andet valgt på baggrund af deres stærke bæredygtige profil og deres
engagement i at fremme udviklingen af bæredygtige måltider. Derudover sætter de
en ny, tårnhøj standard for kvaliteten af offentlige måltider, der både smager
fantastisk men også udfordrer status quo.
Der serveres mere end én million offentlige måltider i Danmark – hver dag
De mange
daglige offentlige måltider omfatter 650.000 hovedmåltider og 380.000
mellemmåltider til forskellige befolkningsgrupper. De høje krav til offentlige
måltider understreger vigtigheden af Køkkenprisen, som hylder de køkkener, der
målrettet omsætter ambitiøse visioner til konkret praksis.
Juryen vil hen over sommeren besøge de nominerede køkkener.
Udnævnelsen og kåringen af vinderen af Køkkenprisen finder sted i forbindelse
med arrangement ’Madfagligt Køkkentræf’ den 3. september 2024 på Tivoli
Nimb Hotel.
Køkkenprisen er et samarbejde mellem de faglige organisationer; Kost- og Ernæringsforbundet, FOA, og 3F, der organiserer de køkkenprofessionelle, samt Landbrug & Fødevarer.
Køkkenprisen er i 2024 finansieret af Fonden for
Økologisk Landbrug og NextGenerationEU.