Grøn vejledning
Få professionel hjælp til omstillingen
Furesø Kommune samarbejder tæt med Erhvervshus Hovedstaden, som årligt hjælper hundredvis af virksomheder i deres arbejde med bæredygtighed.
Erhvervshuset yder gratis og uvildig sparring og vejledning, og udmønter blandt andet økonomisk tilskud til virksomhederne i forbindelse med grøn omstilling.
Vejledningen spænder meget bredt fra hjælp til at komme i gang til strategiudvikling, bæredygtighedsrapportering og CO2-beregninger på produkter/serviceniveau.
Her kan du finde råd og vejledning
Erhvervshus Hovedstaden vejleder alle små og mellemstore virksomheder med vækst og udvikling. Vejledningen er som udgangspunkt gratis for virksomheden. Erhvervshus Hovedstaden hjælper din virksomhed på vej til grøn og cirkulær omstilling ud fra dit udgangspunkt. De kan for eksempel hjælpe dig med at komme i gang med at udvikle nye forretningsplaner og ansøge mulige puljer, der kan hjælpe dig med finansieringen af nye grønne tiltag.
Nyhedsbrev
Virksomhedsguiden er den samlede digitale indgang til alt fra skabeloner, ny viden og samlede temaer om alt fra at etablere virksomhed til at aflægge momsregnskaber. Her finder du inspiration og værktøjer til omstillingen mod en grøn og bæredygtig virksomhed.
Her kan du beregne din virksomheds klimaaftryk. Hjemmesiden guider dig til et overblik over din virksomheds udledning af drivhusgasser, du kan få input til dit klimaregnskab og for eksempel vurdere klimaeffekten af et påtænkt tiltag i virksomheden.
SparEnergi.dk er Energistyrelsens hjemmeside om effektivisering af el- og varmeforbrug i virksomheden. Her kan du også læse om mulighederne for tilskud fra Erhvervspuljen, der skal gøre det mere rentabelt for virksomhederne at investere i grønne projekter. Virksomheder kan maksimalt få op til 112 mio. kr. i tilskud, og tilskuddet dækker op til 50% af omkostningerne. Puljen løber frem til 2029.
Særligt for produktionsvirksomheder:
Programmet er et tilbud til alle produktionsvirksomheder om at deltage i online læringsforløb og få rådgivning til at beregne egen CO2-udledning og sætte reduktionsmål.
Mange brancheforeninger har gjort et stort arbejde for at samle information til deres medlemmer. Det kan derfor være en god idé også at søge brancherettet information og vejledning.