Erhvervet hjerneskade
Hvis du selv eller en pårørende bliver ramt af en hjerneskade, berører det hele familien. Forventningerne til hinanden skal justeres, og man skal opbygge en helt ny hverdag, der typisk kræver større planlægning og struktur.
Værd at vide om erhvervet hjerneskade
En hjerneskade kan opstå som følge af f.eks. en blodprop, en tumor i hjernen, en hjerneblødning, et traume i hovedet eller iltmangel. Følgerne af en hjerneskade kan være større eller mindre og ramme vidt forskellige funktioner.
• Der kan komme fysiske følger som f.eks. lammelser, balanceproblemer og udtrætning
• Der kan opstå sproglige problemer som f.eks. afasi eller problemer med at finde ordene
• Den ramtes adfærd kan ændres, f.eks. kan man glemme aftaler, og tanker og tale kan køre i ring, personligheden kan forandre sig, og den ramte kan miste sin indføling eller blive "kortluntet"
• De kognitive funktioner kan blive påvirket, og den ramte kan f.eks. få problemer med planlægning og problemløsning, svært ved at orientere sig i tid og sted eller hukommelsesproblemer.
Furesø Kommunes hjerneskadekoordinator er involveret i koordineringen af rehabilitering af borgere med erhvervet hjerneskade – hovedsagligt de mere komplicerede skader. Borgere med en erhvervet hjerneskade, pårørende og praktiserende læger er velkomne til at kontakte hjerneskadekoordinatoren, hvis der er noget de vil have drøftet.
Hjerneskadekoordinatoren er organiseret under Furesø Genoptræningscenter. Se kontaktinfo nederst på siden.
I Genoptræningscenteret i Furesø Kommune tilbydes borgere med erhvervet hjerneskade genoptræning, vedligeholdende træning og vejledning ved fysioterapeut og/eller ergoterapeut efter henvisning/vurdering. For hver borger tilrettelægges et tilbud individuelt eller på hold.
Kontakt
Ring til os
Kontakt
Furesø Kommunes Genoptræningscenter
Paltholmterrasserne 47, st.3520 Farum