Projekter for institutioner og skoler
Grøn Guide vejleder institutioner og skoler om miljørigtig adfærd og grøn omstilling.
Læs om projekterne
Er et sjovt, aktivt og inspirerende miljøforløb for samtlige elever på mellemtrinnet på en folkeskole i kommunen. Undervisningen tager udgangspunkt i "de grønne kasser", som hver i sær omhandler et bestemt emne.
Se folderen om Leg med miljø og læs mere om undervisningstilbuddet på Skoletjenesten, som både har forløb for institutionerne og indskolingen.
Er et tilbud til de ældste elever i folkeskolen om at arbejde journalistisk og projektorienteret med et af tidens helt store paradokser: Madspild.
Læs mere om tilbuddet på Skoletjenesten.
I Furesø Kommune sætter vi stor fokus på at børn så tidligt som muligt lærer at cykle og gerne cykler til skole og institutioner. Via cykelkampagnerne lærer børnene at færdes mere sikkert i trafikken som cyklister, der kommer mindre trængsel omkring skoler og institutioner fra biler der skal aflevere og hente og naturen og klimaet styrkes, da cyklisme er en CO2 neutral transportform.
Alle Børn Cykler er cyklistforbundets nationale cykelkampagne for skoleelever, som foregår i september.
Alle Børns Cykler Videre er Furesø Kommunes egen lokale kampagne for elever, der kan tages i forlængelse af den landsdækkende kampagne Alle Børn Cykler.
Alle Daginstitutions-Børn Cykler er Furesø Kommunes egen lokale cykelkampagne for daginstitutioner.
Den mobile cykelbane kan rekvireres som præmie for at I har afholdt enten Alle Daginstitutions-Børn Cykler eller Alle Børn Cykler Videre i indskolingen.
Energislugerne er et forløb, hvor eleverne på en sjov måde og med hands-on lærer om el, varme og vind - og energibesparelse.
Grøn Skole – Grønt Flag er et tilbud til skoler, der vil arbejde systematisk med miljø og klima, i regi af Friluftrådet. Det er gratis for skolerne i Furesø Kommune at deltage.
Grønne Spirer er Friluftsrådets grønne mærkningsordning for dagplejere, vuggestuer og børnehaver. Grønne Spirer fokuserer på udeliv, natur og miljø og en grøn og sund hverdagskultur i institutionerne. Det er gratis for institutioner fra Furesø Kommune at deltage.
Samskabelsesworkshop er et projekt, hvor udskolingseleverne får muligheden for at være en del af Furesø Ungeklimaråd for en dag.
Eleverne vil arbejde med en konkret case, der skal bidrage til at opnå målene i Klimaplan 2022-2050 for Furesø Kommune og derigennem styrke deres demokratiske selvtillid, egen klimahandling og medbestemmelse.
Made a Mano giver mellemtrinet og udskolingen muligheden for at prøve kræfter med bæredygtigt håndarbejde.
Vi kan tilpasse en workshop efter lærernes og elevernes egne ønsker.
Deltag i World Cleanup Day den 16. - 22. september og vær en del af den globale bevægelse mod affald i naturen.
I kan læse alt om deltagelse i arrangementet på: worldcleanupday.dk